У Києві створили картку для туристів Kyiv Pass

Marina - 10 Серпня, 2017

У Києві створили картку для туристів Kyiv Pass, фото-1

За допомогою сервісу гості столиці можуть відвідати найпопулярніші місця Києва дешевше.

Кожен Kyiv Pass має QR-код, який зчитується при активізації обраної послуги. Смарт-картки є трьох видів, вони відрізняються терміном дії та кількістю послуг.

У Києві створили картку для туристів Kyiv Pass, фото-2

Синя туристична картка коштує 15 євро і розрахована на 24 години, зелена картка дійсна 48 годин, її ціна ─ 25 євро, жовтою можна користуватись 72 години, сплативши 35 євро. Зі смарт-картою ви можете здійснити:

  • 20 безкоштовних походів у музеї
  • 8 безкоштовних візитів у галереї
  • 3 безкоштовні поїздки у метро (для власників синьої картки) або 5 поїздок (зелені та жовті)
  • 2 безкоштовних входи у клуби
  • 2 автобусних тури містом
  • 1 безкоштовний вхід у зоопарк

Для всіх карток також діють знижки, запропоновані партнерськими закладами (ресторанами, крамницями тощо). Список галерей та закладів-партнерів міститься у путівнику, що додається до картки.

У Києві створили картку для туристів Kyiv Pass, фото-3

За словами начальника управління туризму КМДА Антона Тараненка, прикладом для столичної туристичної картки став аналогічний сервіс норвезького міста Осло. Потреба в туристичній картці виникла за минулі два роки у зв’язку зі збільшенням кількості туристів, які приїздять до нашого міста. Туристичний потік у порівнянні з 2015 роком зріс на 25,8%, за перші півроку Київ вже відвідало 1 200 000 туристів, у 2015 це число дорівнювало 927 000.

Серед іноземців українська столиця понад усе приваблює європейців ─ 45% та мешканців Азії ─ 43%. Основна мета поїздки гостей із закордону в Київ ─ туризм, менше відвідання друзів, участь у різноманітних заходах та шоппінг. Середній чек, залишений іноземцем у нас за вікенд становить 150 євро. А, наприклад, українці, які приїздять до Києва на такий самий період, витрачають 40 євро.

У КМДА вірять, що KyivPass збільшить число іноземних туристів.

 

Джерело: KyivPass