Виставка учасників авторського курсу Павла Макова

Marina - 21 Січня, 2020

Виставка учасників авторського курсу Павла Макова, фото-1

Цікава штука — «очікування». Скільки разів можна давати собі обіцянку не очікувати?! Чекаєш на одне, а отримуєш інше…

Але як добре, коли результат перевищує ті очікування.

 

24 травня в IZONE відбулося відкриття підсумкової виставки авторського курсу Павла Макова, відомого українського художника, майстра графіки та офорту. Павло обрав цікавий формат взаємодії — ніякої теорії чи повчань, тільки спілкування тільки хардкор. Спочатку відбувся відбір учасників за допомогою Open Call. Таким чином було відібрано 11 митців. Курс тривав 3 місяці. Під час курсу учасники зустрічалися раз-два на тиждень для обговорення концепцій та нагальних питань.

Тема курсу — «Місце». Отже кожен спробував порозмірковувати над тим, що таке місце, спробував візуалізувати його, скориставшись різноманітними матеріалами. Тут можна побачити графіку, живопис, кераміку, гіпс, інсталяцію та відео.

Нам вдалося поспілкуватися із учасницею курсу Ольгою Сабко, яка розповіла про свій концепт: «Серія називається ‘Fragile’. Це проект про крихкість зв’язків між людьми. Що таке місце? Як це «знаходитися на місці»? На місці — це де? Я подумала, що єдине місце, в якому людина знаходиться кожної миті — це її тіло. Тож образ визначився. А з ним прийшло і розуміння матеріалу. Гіпс»

І дивина навіть не в концепціі (хоча такого трактування «тут і зараз» ми ще не зустрічали), а в тому, що людина, яку ти сприймаєш, як графіка, раптом працює із гіпсом, а згодом ще й показує свою кераміку…

Концепція кожного представленого проекта справляє враження.

Гадаємо, саме так логічно і має закінчуватися курс — експериментом. Чи то з образами, чи то з матеріалами…

 

Вітаємо учасників та автора курсу! Круто!

P.S. А ще на підлозі намальовано гру, в яку можна грати за власними правилами (а чому б ні?!)

 

Виставку можна відвідати до 07 червня.

Де: IZOLYATSIA (вул. Набережно-Лугова, 8), IZONE.

 

На виставці представлені роботи Татяни Карташевої, Дмитра Красного, Оксани Краснощек, Тетяни Кремень, Павла Лисого, Катерини Лесів, Варвари Перекрест, Олексія Половця, Ольги Сабко, Анни Сержант та Лари Яковенко.

 

Cпілкувалася: Марина Черновол