«Пані Дніпра» від Олександра Брітцева

Marina - 13 Лютого, 2017

«Пані Дніпра» від Олександра Брітцева, фото-1

Нещодавно у місті Дніпро (ех-Дніпропетровськ) у районі Сонячний на фасаді 16-поверхівки з’явився величезний різнокольоровий мурал із дівчиною у намисті.

«Пані Дніпра» від Олександра Брітцева, фото-2

Завдяки ініціативній групі «М-City» та художнику Олександру  Брітцеву мешканці міста теперь можуть милуватися цим арт-об’єктом під час променаду по набережній.

 

«UnexploredCity» вдалося поспілкуватися з Олександром.

Олександр Брітцев: «Я закінчив картину. Її назва — «Пані Дніпро». Щодо образів. Наприклад, образ жінки, як символ нашої країни, гарбуз — символ достатку, злагоди, родючості та багатства. До того ж, гарбуз є жіночим символом, який уособлює велику Богиню-Мати. Організаторами цього заходу виступили ‘М-City’ та ‘ArtUnitedUs’ за підтримки міста. Скажу, що це не єдина стіна, яка з’явиться в місті…»

Розкриємо невеликий секрет. Другому муралу у Дніпрі не просто бути, він вже є. Олександр вже розпочав роботу над ним. Але художник не поспішає розповідати про його місцезнаходження. Він вважає за краще спокійно закінчувати. Та пообіцяв поділится з нами задумом та планами на майбутнє.

 

Олександр ще раз доводить, що не тільки у природи нема поганої погоди, у мистецтва та у митців її також нема. Якщо є бажання та наснага, незважаючи на лютий мороз (а працював він і при -15), страшенний вітер та негоду, народжуються дивовижні роботи, які дарують нам посмішку та зігрівають серця.

 

Для тих, хто пропустив — інтерв’ю із Олександром Брітцевим,

a також стаття про його участь у фестивалі ‘Don’t take fake’ із Олександром Гребенюком.