Брітцев знову за своє. Репортаж із люльки.

Marina - 27 Березня, 2017

Брітцев знову за своє. Репортаж із люльки., фото-1

Схоже, Олександр Брітцев замахнувся на те, щоб осягнути неосяжне — прикрасити весь Сонячний масив до настання тепла. Зараз він працює над третім фасадом будинку, що місцеві називають «Універсам». Його працездатність вражає, а сюжети, в яких тісно переплітається казка, легенда та вигадка, дивують деталізованістю та пропрацьованістю кожного елемента, змушують перехожих зупинятися та роздивлятися. А чи це не найкращий доказ того, що робиш те, що потрібно?!

 

Приблизно місяць тому ми разом роздивлялися його «Пані»

Брітцев знову за своє. Репортаж із люльки., фото-2

Потім вирушили до «Пана». Тоді вдалося побачити його настільки близько, що перехопило подих. Дивлячись здалеку, можна з легкістю розмірковувати про гамму кольорів, їх вдалу сполучуваність — мудрувати із розумним обличчям… Та все ж таки спробуйте підійти ближче… Не має можливості? Давайте зробимо це разом.

«UnexploredCity» порозпитував, чому поряд з пані з’явився пан, чому його зображено з собакою та на коні. Наш митець поділився своїми роздумами: «Цей персонаж — збірний образ козака. Це владика та господар своєї землі. Через те, що Дніпро безпосередньо пов’язаний із козацтвом, у мене поступово почала проявлятися ідея з-під олівця — з образами козака. Щодо символіки. На картині можна побачити атрібути, які за звичай супроводжували Козака. По-перше, це, звичайно, кінь, т.н. ноги козака. Велику відстань, яку не зміг би здолати козак пішки, в короткий час здолає його друг. А це приблизно 100 км на день. На коні є сідло, гаманець, фляга. Вузда в руці у козака та його поза, говорить про його алертність, чи то зібраність та готовність до дій. Стан та пора року тут теж не випадкові. Це світанок влітку. На це вказують іриси, які розквітають у цю пору (до речі, ірис вважається чоловічою квіткою). А ось і собака, вірний друг. Вийшли з ним до річки в пошуках лисиці…

Лис — це тотемна тварина, наші предки вчилися їх уму та кмітливості. Пан не знаходить лиса, але його друг, пес, знаходить та приносить господарю його люльку. Природа відносин — цікава тема для спостережень»

Брітцев знову за своє. Репортаж із люльки., фото-3

 

Здається, Олександра не можна спинити… Але й не дуже хочеться. На разі, затамувавши подих чекаємо на завершення його третього фасаду (невже це буде дівчина?!), та ми ж знаємо, що буде і четвертий… Наберемося терпіння!

 

Далі буде…

 

Висіли в люльці: Олександр Брітцев та Марина Черновол

Брітцев знову за своє. Репортаж із люльки., фото-4