Найбільший палац Дніпра продали та відреставрують

Maryan@ - 26 Грудня, 2017

Найбільший палац Дніпра продали та відреставрують, фото-1

Культова для Дніпра будівля колишнього Палацу Ілліча отримала минулого місяця нового власника. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, пам’ятку архітектури національного значення продали за 7 875 000 грн. На порталі ProZorro Продажі зазначено, що новим власником колишнього Палацу Ілліча стало товариство з обмеженою відповідальністю БЦ-Веста» (м. Київ)

Найбільший палац Дніпра продали та відреставрують, фото-2

Раніше будівлю вже виставляли на аукціон, втім через високу вартість його експлуатації торги не відбувались. Палац Ілліча — будівля раннього радянського конструктивізму. Його будували за проектом легендарного архітектора Олександра Красносельського. Величезна споруда довгий час стояла закинутою та поступово руйнувалася.

Найбільший палац Дніпра продали та відреставрують, фото-3

Найбільший палац Дніпра продали та відреставрують, фото-4

Журналісти зв’язались з керівником компанії «БЦ-Веста» Володимиром Матузко, щоб дізнатись про плани на споруду у нового власника.

Найбільший палац Дніпра продали та відреставрують, фото-5

Він повідомив: «Зараз проходить процедура оформлення, яка є доволі тривалою. Ми знаємо, що всіх турбує питання збереження цієї архітектурної пам’ятки України. Запевняю, що в першу чергу ми хочемо зберегти її вигляд: як фасад, так і внутрішні приміщення. Наразі збираємо інформацію про Палац, вивчаємо громадську думку, що саме дніпряни хотіли б там бачити, будемо залучати фахівців для вироблення плану її використання.

Найбільший палац Дніпра продали та відреставрують, фото-6

Також ведеться робота з пошуку співінвесторів, адже не секрет, що споруда велика, знакова, і потребує багато коштів та часу. Сподіваємось також на підтримку представників місцевої влади. Ця будівля унікальна і використовувати її якось інакше, наприклад, як бізнес-центр, неможливо».

Найбільший палац Дніпра продали та відреставрують, фото-7

 

Джерело: hromadske.dp.ua

Фото: Фейсбук-сторінка ДК Ильича