«Підводний» світ митців або «Занурення» від Беати Корн та Віктора Мельничука

Marina - 9 Грудня, 2016

«Підводний» світ митців або «Занурення» від Беати Корн та Віктора Мельничука, фото-1

14 грудня о 19.00 у столичному арт-просторі «ЦеГлинаАрт» (вул. Набережно-Лугова, 2-В) відбудеться презентація проекту «Занурення» за авторством Беати Корн та Віктора Мельничука. Вхід для усіх бажаючих — вільний.

 

Організатор експозиції — благодійний фонд Sky Art Foundation.

 

На проекті представлено арт-об’єкти з гутного скла та кераміки, які автори створювали впродовж року. Роботи зі світодіодною підсвіткою мають чудернацькі форми різноманітних створінь підводного царства.

 

—Занурення у підводний світ створює відчуття ізоляції та спокою. Час стигне, перед очима відкриваються нові невидимі фрагменти. Відбувається синхронне занурення у далекі глибини власного внутрішнього світу та простору, де під нашими ногами зникає звичний надійний грунт. Відкривається нова пульсація форм та змістів», — розповідає про проект Віктор Мельничук.

 

За словами засновника Sky Art Foundation Дмитра Палієнка, авторам вдалося створити арт-об’єкти, що зацікавлять не тільки мистецтвознавців та поціновувачів мистецтва, але й дизайнерів. «Я сам займаюся дайвінгом вже багато років, тому не байдужий до підводного світу. Під час обговорення концепції майбутньої виставки з Віктором та Беатою мені відразу спало на думку відтворити неповторну красу та грацію, яку ховають моря та океани. Виявилося, що ця тема дуже близька і авторам проекту», — наголосив Дмитро Палієнко.

 

Виставка «Занурення» продовжиться до 28 грудня включно.

Режим роботи експозиції:

вівторок – неділя – 12:00-19:00

понеділок – вихідний.

 

Беата Корн народилася в Ужгороді. Закінчила Ужгородський коледж мистецтв, згодом — Львівську національну академію мистецтв. На її рахунку — вісім персональних виставок та безліч дуальних та колективних експозицій у Німеччині, Польщі, Словаччині, Росії, Україні.

 

Віктор Мельничук закінчив Луцьке вище професійне училище. Навчався у Львівській національній академії мистецтв. Мав вісім індивідуальних виставок та близька двадцяти колективних. Лауреат міжнародних конкурсів, учасник багатьох мистецьких симпозіумів в Україні та за її межами.

Sky Art Foundation — благодійний фонд, який був заснований восени 2014 року за ініціативи Дмитра Палієнка. Мета організації – підтримка та розвиток нового покоління українських сучасних художників, а також сприяння міжнародним культурним обмінам та інтеграції української культури у світовий арт-контекст.

Фонд веде активну виставкову та благодійну діяльність, займається організацією міжнародних арт-проектів. Крім того, фінансово підтримує культурні заходи за участю українських художників, засновує гранти талановитим авторам.

 

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном +380505905070 або [email protected]