Харківський стріт-арт з Іваном Пономаренком

Maryan@ - 26 Вересня, 2017

Харківський стріт-арт з Іваном Пономаренком, фото-1

Іван Пономаренко починає знайомити гостей міста із маловідомим Харковом. Для цього він спеціально для The Unexplored City підготував одразу три маршрути, присвячені мистецтву у відкритому міському просторі.

Перші дві прогулянки покажуть вам стріт-арт від відомого харківського художника Гамлета Зіньківського. Він — один із найвідоміших і найплідніших харківських художників, його стріт-арт присутній в багатьох містах України, але в Харкові робіт Гамлета особливо багато — більше 80. Манера художника легко впізнавана — він віддає перевагу монохромному стилю, роботи меланхолійні та майже завжди супроводжуються лаконічним філософським підписом. Гамлет брав участь у безлічі виставок, перформансів, потрапляв в шорт-листи Премії PinchukArtCentre та представляв Україну на Венеціанському бієнале.

Ще одна піша мандрівка містом матиме на своєму шляху художні роботи Костянтина Зоркіна, Романа Мініна, Міті Попова та Kailas-V і буде тривалішою за часом, аніж попередні дві.

Автор маршрутів ─ Іван Пономаренко ─ айтішник, який захоплюється вивченням історії міста. Він є учасником фундації «Харьков Манящий» та проекту «Ночь истории Харькова». Іван називає Харків однією зі «столиць українського стрітарту», оскільки за минулі три роки місто розцвіло різноманітними роботами і муралами. Прикметно, що більшість новостворених муралів виконали місцеві художники.

На його думку, харківський стрітарт ─ меланхолійний, забавний і доступний, адже він переважно зрозумілий без додаткових авторських пояснень, оскільки відображає настрої і сподівання мешканців міста.

 

Запрошуємо Вас на прогулянку із віртуальними гідами у Telegram та Facebook Messenger, а також за допомогою мобільного додатку для Android. І не забувайте, що будь-який маршрут на платформі можна також роздрукувати або експортувати в Google Maps (Maps.Me)!

Пам’ятайте, Ви також можете додавати свої тематичні маршрути на нашому сайті. Долучайтесь та діліться знахідками!