Art Vs. Panic #8

Marina - 27 Березня, 2020

Art Vs. Panic #8, фото-1

ArtVsPanic — серія новин зі світу мистецтва, що створена з метою протистояння паніці в суспільстві шляхом підтримки один одного. Ділимося знахідками, новими знаннями та навичками. 

Восьмий випуск присвячено низки ініціатив від музею Ханенків — флешмобу #ExhibitionOnQuarantine, рубриці #KhanenkoMuseum_Collection та конкурсу для підлітків Litweek.

19 березня команда музею незважаючи на карантин вирішила не залишати свого глядача без мистецтва, оголосивши флешмоб #ExhibitionOnQuarantine. Зі сторінок у соціальних мережах команда звернулася до музейної спільноти з запрошенням розповісти про виставки, що не відбулися, та про експозиції, які так і не побачили глядачі. #ExhibitionOnQuarantine розпочався з гравюр серії “Дар Щавинського”. Музей Ханенків передав естафету Одеському художньому музею та Мистецькому Арсеналу. Наразі флешмоб вже підтримав музей діаспори з експозицією “Наш Сікорський”.

26 березня в музеї Ханенків повинен був розпочатися курс для підлітків Litweek, який, на жаль, перенесено. Та разом з цим оголошено конкурс, в рамках якого підліткам пропонується передивитися відео з експонатами музею, зробити декілька стоп-кадрів та написати власний твір, пофантазувавши у якій галактиці (чи обставинах) ці герої могли б зустрінутися. 

#KhanenkoMuseum_Collection — ще одна ініціатива Ханенків, яку розпочато задовго до карантину. У соціальних мережах команда знайомить із експонатами музею, іх історіями, публікуючи їх фото з хештегом. 

Якщо скучили — відвідайте їх віртуальні тури

Підтримуйте улюблені музеї та приєднуйтеся до публічних обговорень.