Підгорецький Замок — замок з привидом

Elena Shavlovska - 21 Січня, 2020

Підгорецький Замок — замок з привидом, фото-1

Наймістичніший та найпрекрасніший об’єкт України — Підгорецький Замок — замок, в якому живе привид.

Вперше я тут побувала близько десяти років тому. І ще тоді відчула особливу енергетику цього місця. Людей тут завжди мало, з усіх боків замку відкриваються безмежні простори, до самого горизонту, не видно жодного будинку, будівлі, дороги… Наче опиняєшся на якомусь загубленому клаптику Землі, далеко від всієї цивілізації.

Підгорецький Замок — замок з привидом, фото-2

Замок неймовірно красивий, хоча його фасади сильно роздерті часом. Але це не псує його, а навпаки додає благородну вінтажну харизму.
Люди обурюються, що Замок досі не відреставровано, але мені здалося, що Він не підпускає поки до себе нікого з тих часів, коли його покинув останній власник.

Підгорецький Замок — замок з привидом, фото-3

А тепер про містику. У ці відвідини в замку не було жодної людини крім двох служителів, які пустили нас на територію. Я опинилася з замком наодинці, і це були чарівні моменти — він розповідав мені свої історії…

Підгорецький Замок — замок з привидом, фото-4

Повернувшись, я хотіла розпочати роботу над обробкою фотографій. І одразу почала. Але промучавшись два дні, вирішила відкласти це заняття на деякий час — нічого не виходило, крім одного кадру. Руки потягнулися до найтемнішого зображення. Все відбувалося само собою. Відредагувавши цю фотографію, я наклала на неї симпатичний привид дівчини в білій сукні. Навіщо? Не знаю. Мені так закортіло. Яке ж було моє здивування, коли я стала читати інформацію про Підгорецький замок в інтернеті.

Підгорецький Замок — замок з привидом, фото-5

У замку живе привид — дівчина в білій сукні. Привид час від часу дає про себе знати — з’являється на фотографіях і залишає написи, відвідувачі чують зітхання і стогони. Згідно з легендою це привид дівчини, яку замурував в стіни її чоловік, один з колишніх власників замку.

Підгорецький Замок — замок з привидом, фото-6

З того часу привид намагається привернути увагу, щоб витягли останки тіла зі стін та поховали належним чином. Чимало дослідників аномальних явищ приїжджало сюди в пошуках примари. Тут навіть знімали один з випусків «Битви екстрасенсів». Завданням було вказати, де саме замурована дівчина. Доказів існування примари накопичилося за останні 200 років дуже багато.

Підгорецький Замок — замок з привидом, фото-7

У це можна вірити або не вірити. Я завжди вірю в те, що бачу та відчуваю сама. У мене з цим замком свої відносини. Вам можу тільки сказати, що він мені дуже подобається, хоча з фотографіями виявилося не просто. На всіх фотографіях у замку різний колір — то пісочний, то рожевий, то жовтий, то болотний або просто сірий. Я намагалася привести всі фотографії до більш-менш однаковому кольору стін, але потім зрозуміла, що замок змінює колір, як хамелеон, і нехай він залишається таким, як є.

Текст та фото: Олена Шавловська

Підгорецький Замок — замок з привидом, фото-8