Art Vs. Panic #6

Marina - 25 марта, 2020

Art Vs. Panic #6, фото-1

ArtVsPanic — серія новин зі світу мистецтва, що створена з метою протистояння паніці в суспільстві шляхом підтримки один одного. Ділимося знахідками, новими знаннями та навичками. 

Шостий випуск присвячено флешмобу арт-центру «Я Галерея» #янакарантині та старту серії онлайн-розмов із його засновником Павлом Гудімовим, що отримала назву #яколекціонер

Навіщо скаржитися на обставини, на які не можеш вплинути, якщо можна використати цей час вдома з користю?! Нарешті зробити, прочитати, прослухати та написати. Команда «Я Галерея» запрошує розказати про свої культурні плани під хештегом #янакарантині. 

Флешмоб розпочато засновником арт-центру Павлом Гудімовим, який продемонстрував вініли, що так довго чекали свого часу, серед яких опинилися Temptations ‘Solid Rock’, Michael Jackson ‘Off the Wall’, James Brown ‘Hot’,  ‘Take a Look at Those Cakes’ та три платівки Joe Dassin. Список книг вийшов не дуже довгим, але достатньо об’ємним: Василь Косів «Українська ідентичність у графічному дизайні», російськомовне видання «Сатирики об искусстве», Джефрі Бетчен «Вогонь бажання: зародження фотографії», «Українське гутне скло» та Богдан Горий «Любов і творчість Софії Караффи-Корбут». Павло передав естафету Наталі Попович, Олені Брайченко та Олександру Ройтбурду.

#янакарантині набирає обертів. Наразі в соціальних мережах з’явилися відео-звіти від Ніни Мурашкіної, Алевтини Кахідзе, Альбіни Ялози, Костянтина Кожем‘яки, Мар’яна Пирога, Ольги Вієру, Максима Мазура. 

Та команда арт-центру вирішила не обмежуватися одним флешмобом та запустити серію щотижневих онлайн-розмов із Павлом Гудімовим «#Яколекціонер». Формат стрімів ще узгоджується, але відомо, що постійним ведучим залишиться Павло. Приєднатися до онлайн-трансляції можна на особистій сторінці Павла вже сьогодні о 21:00.