Замки Тернопілля

Information Office UnexploredCity - 30 Вересня, 2020

Замки Тернопілля, фото-1

Стільки недосліджених скарбів приховує Тернопільщина. Не осягнути за день-два. Разом з командою науковців національного заповіднику “Замки Тернопілля” ми підготували 3 маршрути, що розпочинають знайомити вас із краєм.

Національний заповідник «Замки Тернопілля» опікується пам‘ятками архітектури національного й місцевого значення вже понад 25 років. До його складу входять замки у Збаражі, Скалаті, Теребовлі, Микулинцях, Чорткові, Скалі-Подільській, Кривчі, Підзамочку, Язловці, Золотому Потоці, палац у Вишнівці, а також сакральні пам‘ятки Збаражчини.

Вони дбають про збереження культурної спадщини регіону, досліджуючи її, збираючи предмети старовини, організовуючи наукові конференції, читання, семінари, виставки, пленери, мистецькі акції. Також до них можна завітати на пізнавальні і тематичні екскурсії, різноманітні науково-освітні заходи. Їх фахівці працюють над реставрацією, консервацією та музеєфікацією об‘єктів культурної спадщини.

“Дбати, розвивати, популяризувати” — так звучить їх кредо.

Наразі одноденні маршрути доступні на веб-порталі та в віртуальному гіді Telegram. Маршрути також можна експортувати в GoogleMaps або роздрукувати. 

Мова маршрутів: українська. 

Роботу розпочато над 3-денним маршрутом замками Тернопілля, маршрути капличками й історичними населеними пунктами: Вишнівець, Микулинці, Теребовля, Золотий Потік, Язловець та інші. 

Науковці, які працюють над маршрутами: Тетяна Думська, Наталія Ганусевич, Юлія Бунда, Марія Вельгій, Марія Колодій, Тетяна Крохмальна, Ольга Поліщук, Ольга Станкевич, Володимир Данилейко, Валентина Лукащук-Брега та Володимир Чайка.

Слідкуйте за нашими повідомленнями на сторінці Facebook або Instagram, ми готуємо наступні маршрути.

Нагадуємо, що на UnexploredCity представлено ще один маршрут Теребовлею від Ярослава Ярошевського — “Шпацером по Теребовлі”

А ти вже розповів про своє місто?

Замки Тернопілля, фото-2