ВУЛИЧНЕ МИСТЕЦТВО ДЛЯ ДІТЕЙ

Marina - 6 Вересня, 2016

ВУЛИЧНЕ МИСТЕЦТВО ДЛЯ ДІТЕЙ, фото-1

І знову Львів дивує своїми чудовими ініціативами. Цього разу подію присвячено дітям. А за для кого ще можна бажати зробити світ яскравим та різнокольоровим?!

 

«Вуличне мистецтво для дітей» — черговий проект стрітарт-кластеру «Фарбований лис» в рамках програми «Майстерня Міста». В проекті приймали участь митці з багатьох міст України. З Івано-Франківська завітали Feros та Dilk, Cash приїхав із Рівного, Світлана Мартинюк — із Житомиру, And — із Луцьку і, звичайно, не оминули подію місцеві художники Денис Метелин, Olie, Arm та Stone.

Метою, яку поставили перед собою учасники проекту, є поліпшення умов простору, де проводять час наші діти. Адже оточення сильно впливає на розвиток, свідомість, настрій та формування особистості.

 

Коментує Тарас Arm: «Концепція проекту полягала у покращенні ситуації внутрішніх дворів дитячих дошкільних закладів, які можуть погано впливати на розвиток дітей. Пошарпані стіни, відсутність ремонту і доглянутого дитячого простору, як на вулиці, так і в середині дитсадків — залишають гнітюче враження. Нашою метою є інтегрування сучасного мистецтва у дитячий простір та покращення інфраструктури дошкільних закладів для гармонійного розвитку дітей. Налагодження діалогу між митцями та дітьми. Ми обрали 5 локацій, що є дитячими садочками з незадовільним благоустроєм та одну бібліотеку. Зібрали команду з 9 художників та запросили їх попрацювати на обраних локаціях. Проект реалізовувався в рамках урбаністичного воркшопу «Майстерня міста`16», який і підтримав наш проект».

 

Милуємося та пишаємося!

 

Шикарний відеозвіт від Тараса Костирко, учасника проекту.