Шпацером по Теребовлі із Ярославом Ярошевським

Marina - 24 Квітня, 2017

Шпацером по Теребовлі із Ярославом Ярошевським, фото-1

Маршрут «Шпацером по Теребовлі із Ярославом Ярошевським» продовжує серію маршрутів від відомих особистостей, які розповідають про своє місто — місто, в якому народилися або живуть. Це маршрути від людей, які закохані у своє місто, які пишаються та опікуються ним.

 

Ярослав Ярошевський — дивовижна людина, яка своїм прикладом підтверджує те, що призначення рано чи пізно знаходить будь-кого, і потім жити, як звик, не виходить. Ярослав закінчив Одеську Академію зв’язку ім. Попова, вийшовши звідтиінженером телекомунікацій. Потім мрії привели його до Санкт-Петербургу, де він приймав участь у реставрації декількох пам’яток архітектури («Казав мені дядько: «Поступай на архітектурний»). Шукаючи карту рідної Теребовлі, випадково натрапив на Картограф Google, та, несподівано, може, навіть для себе, зацікавився цим та відтворив карту рідного міста, а потім пішло-поїхало… Знайомства із картографами-волонтерами, конкурси, виступи, виїзди картографів MapCamp, навчальні заходи Google, де спочатку він був учасником, а згодом — спікером.

Ярослав одним з перших приєднався до ;кампанії «Цифрове перетворення…» від Google, в рамках якої було оцифровано карти Буковелю, Львівської, Рівненської, Херсонської, Миколаївської, Одеської та Івано-Франківської областей. Захоплення потроху переростало в стиль життя творення тематичних карт давно вийшло за рамки хобі.

Величезна кількість проектів, до яких він долучився або започаткував, вражає: «Цікаві пам’ятники України» (очікує перезапуску в новому форматі), «Технічні пам’ятники України» (очікує перезапуску в новому форматі), «Карта залізничних станцій», «Неофіційна довідка українською для Картограф Google» (підтримку проекту припинили у зв’язку із закриттям проекту в березні 2017 року), «Карта АЗС», «Карта пам’ятників Шевченку»«Карта покинутих костелів», «Геопростір України. Карти і все про карти в Україні», «Історична карта Кропивницького» (для кампанії «Цифрове перетворення від Google), «Сайт-архів «Старе фото Теребовлі і околиць» та «Віртуальна подорож Тернопіллям».

Ознайомитися з маршрутом можна тут.

 

Запрошуємо Вас на прогулянку із віртуальними гідами у Telegram та Facebook Messenger, а також за допомогою мобільного додатку для Android. І не забувайте, що будь-який маршрут на платформі можна також роздрукувати або експортувати в Google Maps (Maps.Me)!

Ви можете також додавати свої тематичні маршрути.

 

P.S. Нагадуємо, що в публічному доступі вже низка маршрутів містами України.

Подробиці — за посиланням.