Art Vs. Panic #2

Marina - 19 Березня, 2020

Art Vs. Panic #2, фото-1

Продовжуємо серію приємних новин зі світу мистецтва “Art Vs. Panic”, метою якої є протистояння паніці в суспільстві шляхом підтримки один одного. Ділимося знахідками, новими знаннями та навичками. 

Другий випуск присвячено ініціативі “Форуму Видавців”, а саме онлайн-читанню “ЛітКур’єр”.

Львівська спільнота книгоманів вирішила “доставляти” літературу у домівки українців. Як це можна робити в умовах карантину? Звісно, не порушуючи правил, тобто онлайн. На читання запрошено найвідоміших українських авторів та авторок. Вони читатимуть вголос уривки з виданих (та ще ні) творів.

Читання розпочинатиме Сергій Жадан: “Друзі, я останніми роками настільки звик до виступів і читання віршів уголос, що тиждень мовчанки сприймаю як несподівану зміну клімату – з тривогою та недовірою. Припускаю, ви теж не проти будете послухати зовсім нові вірші, які ще не друкувались. Якщо серйозно, мені здається, дуже важливо сьогодні не лише дотримуватись норм карантину, але й не забувати при цьому підтримувати одне одного, зокрема через важливі для нас усіх речі – літературу, кіно, музику. Себто, через ті речі, які нас формують, які роблять нас сильнішими, які додають нам сил і впевненості.
Пандемія мине. А нам важливо лишатися собою. Тому побачимось онлайн!”

Почути про тих, хто залишаються “За спиною” у Гаськи Шиян, послухати найпозитивніші вірші Остапа Сливинського, перенестися у Париж з дивовижною Іреною Карпою, до 28 березня гадати, хто ж такий/така Secret Author, насолодитись прекрасною лірикою Люби Якимчук та наостанок, за день до офіційного завершення карантину, помедитувати з Любком Дерешем.

Розклад заходів:

21 березня — Сергій Жадан
23 березня — Гаська Шиян
25 березня — Остап Сливинський
27 березня — Ірена Карпа
29 березня — Secret Author
31 березня — Любa Якимчук
02 квітня    — Любко Дереш

Щоб приєднатися до читань, треба

1. Відкрити в фейсбуці сторінку “Форуму Видавців”  (або клікнути це посилання) о 20:30 в зазначений день

2. Зробити собі філіжанку кави або чаю. 

3. Насолоджуватися…

Теплі вечори в компанії улюблених письменників та письменниць…